Bartoš a Bicek budú od novej sezóny obliekať dres Košíc

08.05.2013 Košice

Košice 8. mája (TASR) - V drese úradujúceho hokejového vicemajstra HC Košice sa predstavia od novej sezóny 2013/2014 útočníci Peter Bartoš a Jiří Bicek. Informáciu priniesol oficiálny facebookovský profil košického klubu.

Skúsený 39-ročný Peter Bartoš sa do kádra oceliarov vracia po ročnom zahraničnom účinkovaní v poľskom Sanoku. Rodák z Martina obliekal v minulosti i dresy Martina, Trenčína, Českých Budějovíc, Zvolena a trinásť duelov odohral i v NHL za Minesotu Wild.

Odchovanec košického hokeja Jiří Bicek (34 rokov) má za sebou bohatú profesionálnu kariéru. Účastník dvoch majstrovstiev sveta (1997, 2009), víťaz Stanley cupu z roku 2003 (New Jersey Devils) má bohaté skúsenosti z pôsobenia v zámorí aj v najvyšších ligách Švédska (Leksands, Brynäs, Södertälje), Fínska (Kuopio, Jyväskylä), Švajčiarska (Biel) a Česka (Kladno, Karlovy Vary). Bicek aktuálne prichádza z mužstva českého extraligistu HC Energie Karlovy Vary. Počas poslednej výluky v NHL obliekal dres HC Rytíři Kladno, kde pôsobil s takými hviezdami svetového hokeja, ako Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, Tomáš Kaberle či Marek Židlický.

"S Petrom a Jirkom sme boli v kontakte počas celej minulej sezóny. U Petra sme boli dohodnutí, že sa po skončení jeho pôsobenia v zahraničí stretneme a porozprávame ako ďalej. S Jirkom je to obdobne, náš záujem o jeho pôsobenie v Košiciach bol dlhodobý. S Petrom Bartošom sme sa dohodli na ročnom a s Jirkom Bicekom na trojročnom kontrakte. Obaja hráči sú presne tie typy, ktoré sa nám po minuloročnej sezóne hodia do našej koncepcie a skladby mužstva," povedal generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.
 

Vyberte región